" Kwaliteit, service en klantvriendelijkheid! "

En Meer

* Klik foto voor meer details en prijsinformatie

Voor informatie van de verzendkosten klikt u hier.

Wortelbegrenzer, wortelstop folie, rhizoombegrenzer, rootstop, anti wortelfolie, allemaal namen voor de HDPE folie die voornamelijk gebruikt wordt om de ondergrondse uitbreidingsdrang van de verschillende bamboesoorten letterlijk te beperken. Door het ingraven van deze folie bepaalt u als het ware vooraf de ruimte die de bamboe maximaal mag gaan innemen. Dit kan van 1 tot meerdere vierkante meters in oppervlakte bestrijken, afhankelijk van de soort bamboe en ruimte die u hebt. En u hoeft niet in het vierkant te werken maar u mag ook rond of ovaal of welke andere vorm dan ook maken, de folie is flexibel.

 

Door het gebruik van wortelfolie voorkomt u het probleem dat de bamboe zich uitbreidt naar plekken waar u dat niet wenst. Zo kunt u dus jarenlang blijven genieten van de prachtige, speciale plant bamboe en zult u niet, zoals helaas regelmatig wordt gehoord, de bamboe gaan bestempelen als  bamboe is troep, niet in mijn tuin, dat woekert alleen maar. Nee, koop uw bamboeplant(en) bij de echte liefhebber en laat u dan meteen ook goed informeren over welke soort voor u het meest geschikt is en over het gebruik van de wortelbegrenzer. Eenmalig aanschaffen en ingraven en u hebt zo goed als geen omkijken meer naar de bamboe, u kunt jarenlang genieten van deze in alle opzichten verrassende plant.

 

De folie dient u bij voorkeur direct bij aanplant van de bamboe te gebruiken maar u kunt ook bij bestaande planten de folie alsnog aanbrengen, zodat u toch van de schoonheid van bamboe kunt blijven genieten.

Let op. Ook de in de handel  aangeboden niet woekerende bamboe soorten (voornamelijk de fargesia soorten) kunt u beter ook voorzien van een wortel begrenzer, deze soorten breiden zich namelijk elk jaar rondom in de breedte uit over ca. 15-30cm. Voor de meeste fargesia soorten is een folie hoogte van 37,5cm voldoende.

HDPE kunststof folie is zeer sterk, weer en verouderingsbestendig, ongevoelig voor chemicaliën en schimmels en is volledig recycleerbaar. De folie heeft een levensduur van tientallen jaren. Naast het gebruik in de bamboeliefhebberij kan de folie ook gebruikt worden (zowel onder de grond als bovengronds) in groentetuin, als perceelscheidingsscherm (om bijvoorbeeld konijnen te weren) of bescherming langs vijverrand (tegen wortelende bomen bijvoorbeeld). Ook zou u de folie in houten plantbakken kunnen aanbrengen om het hout tegen vocht en rot te beschermen.

 

Bij ons uit voorraad leverbaar wortelfolie hoogte 37,5cm, 60cm en 75cm, 1mm dik, standaard op rol van 50 mtr. De folie wordt op verzoek per strekkende meter op maat gesneden en kan zowel afgehaald als verzonden worden. Voor de meeste “woekerende” bamboesoorten is 60cm voldoende hoog. 75cm is aan te bevelen bij de dieper wortelende soorten zoals Semiarundinaria Fastuosa en giganten zoals de Phyllostachys Vivax soorten. 37,5cm zoals eerder vermeld is geschikt voor de meeste niet woekerende soorten (fargesia).

Opm: Onze HDPE folie kan op aanvraag ook besteld en geleverd worden in hoogtematen 50cm, 100cm en 150cm in dikte 1mm en indien gewenst (afhankelijk van toepassing) ook verkrijgbaar in dikte 2mm.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

B&B Bamboe en Meer © 2013-2019 | Alle rechten voorbehouden