" Niet de grootste, wel de beste! "

Bamboeproducten

* Klik voor vergroting en informatie

De door ons geleverde bamboestammen zijn van hoge kwaliteit en er wordt vanaf het rooien van de stam bij de moederplant tot aan het moment van levering aan u als klant toezicht en controle gehouden op de diverse “processen”. Zo zijn onder andere van belang de juiste leeftijd van de te kappen bamboestammen, het droogproces en daarmee samenhangend het verkrijgen van de juiste vochtigheidsgraad, de immunisatie (behandeling tegen schimmels en ongedierte) en het uiteindelijke transport, opslag en vervolgens levering aan de klant.

 

Bamboepalen zijn milieuvriendelijk en sterk en de gebruiksmogelijkheden zijn zeer divers. Zowel voor kleinschalige creaties als voor grote projecten en zowel  binnen als buiten toepasbaar.

Wij leveren bamboestammen in de natuurlijke kleuren naturel en zwart, afkomstig uit China en Indonesië. Tevens bij ons verkrijgbaar de oersterke Zuid-Amerikaanse bamboesoort Guadua Angustifolia, deze bamboesoort is de superieure bamboe voor constructiedoeleinden.

 

Chinese bamboe:

De Chinese bamboe heeft een glad en glanzend oppervlak. Dit geeft de bamboe van nature een mooi uiterlijk. De dichte structuur hiervan maakt deze soort echter wat moeilijker bewerkbaar met verf of lak. De Chinese stammen kunt u daarom beter behandelen met een natuurlijke olie, onze bamboo booster olie is hier erg geschikt voor. Deze hoeft namelijk niet in te trekken maar vormt een beschermende laag. De Chinese bamboe is erg geschikt voor decoratieve doeleinden. De diameter vanaf de basis gemeten tot over een lengte van 3 meter heeft een natuurlijk verloop van ca. 20-30%. Zij opgemerkt dat de 1 tot 2 cm stammen vrijwel geen verloop hebben over de gehele lengte. Deze worden ook wel tonkinstokken genoemd en worden veel in de boomkwekerij gebruikt.

 

Indonesische bamboe:

Natuurlijk en robuust, door de meer poreuze structuur kan deze bamboe perfect behandeld worden met verf, lak of olie omdat er een goede hechting (opname) is. Zeer geschikt voor langdurige bescherming tegen weer en wind is onze bamboo protector. Dit is een transparante lak met UV beschermende factor. De diameter vanaf de basis gemeten tot over een lengte van 3 meter heeft een natuurlijk verloop van ca. 10-15%.

 

Zuid-Amerikaanse bamboe:

De Guadua Angustifolia, de superieure A-klasse constructiebamboe. Voor alle doeleinden bruikbaar, maar bij uitstek geschikt voor de grotere, zwaardere constructies of projecten waar eisen worden gesteld aan kwaliteit, duurzaamheid en sterkte of draagkracht. Guadua, “ het groene staal van de toekomst “, is dikwandig, van nature nagenoeg recht en er is praktisch geen verloop in diameter over de eerste 6 meters lengte. Behandel deze bamboe naar keus met bamboo booster olie of bamboo protector lak.

 

Bij de aanschaf van bamboestammen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken:
-De diameter maten die worden aangegeven zijn altijd aan de onderkant van de stam gemeten. De  bamboestammen hebben een natuurlijk verloop naar boven.
-Bamboestammen kunnen scheuren. Dit is een natuurlijke werking die wordt veroorzaakt door het

  drogen. Dit is niet te voorkomen. De stevigheid neemt hierdoor niet af.
-Het werken met schroeven en bouten is mogelijk, u moet wel altijd voorboren.
-Wij adviseren bij buitengebruik de bamboepalen te reinigen met Grey Go / Bamboeontgrijzer en vervolgens te behandelen met Bamboo Booster / Bamboe Olie of Bamboo Protector lak.

Uw bamboepalen kunnen wij voor u op maat zagen (tegen een kleine meerprijs).

 

 

Heeft u vragen of wenst u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

B&B Bamboe en Meer © 2013-2019 | Alle rechten voorbehouden